Doğal Pekmez
Enginar, sirke mayası ve nohut ile hazırlanmıştır. Hiçbir koruyucu ve katkı maddesi içermemektedir. Doğal fermantasyon yoluyla ortalama 1,5 yılda üretilmektedir. Bu sebeple kapak açıldıktan sonra hava aldığı sürece ‘’sirke anası’’ adı verilen beyaz bir tabaka oluşabilir. Bu bozulma belirtisi değildir ve sirke süzülerek tekrar kullanılabilir. Filtre edilmediği için meyve tortusu alt tarafa birikebilir. Kullanmadan önce çalkalayınız.
Enginar ve enginar sirkesinin en yaygın olarak bilinen faydası karaciğer üzerindeki olumlu etkileridir. Antioksidan özellikler gösteren bir besin kaynağı olduğu için karaciğerin toksinlerden arınmasına yardımcı olabilir. Bu da karaciğerin temizlenmesinde olumlu etki sağlayabilir. Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde, kan şekerinin dengelenmesinde, kolesterolün dengelenmesinde ve metabolizmanın hızlandırılmasında faydalı olabilir.
KULLANIMI: Enginar sirkesinin faydasını görmek için salatalara eklenmesi tavsiye edilir. Gün içinde bağışıklık sistemini güçlendirmek için de bir bardak suyun içine birkaç damla enginar sirkesi ekleyebilirsiniz, günlük ölçüsü 2 yemek kaşığı olarak belirlenebilir. Fazla tüketildiğinde bağırsakların çok çalışmasını sağlar ve ishale neden olabilir. Cildi temizlemek için ise pamuğa sirkeyi damlatıp göze temas etmeyecek şekilde cildinizi temizleyebilirsiniz. Et soslarında ve meze soslarında enginar sirkesi kullanarak lezzetli tatlar elde edebilirsiniz.
*İlgili yasa ve yönetmelikler gereği bitkisel destek ürünleri ile ilgili, hastalık adı veya endikasyon belirterek tanıtım yapılmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç değil; bitkisel takviye niteliğindedir.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.